Antwerpen - Moderne, ambachtelijke bakkerij over te nemen

Referentie 19021401

Vul onderstaand formulier in om het eerste contact te leggen met de adverteerder

 • Land: België
 • Regio: Antwerpen
 • Gemeente: Antwerpen
 • Sector: Detail- en groothandel voeding
 • Activiteit: Brood en banket
 • Juridische vorm: BVBA
 • Oprichtingsjaar: 2013
 • Aantal werknemers: 0
 • Prijs: € 160.000
 • Huur: € 1.800
 • Reden: Andere plannen

Ben jij de perfecte kandidaat die onze bakkerij met veel liefde en passie wil verder zetten?

Ons verhaal begon 6 jaar geleden.
Wij zijn met onze bakkerij vanaf nul begonnen met de drang om het anders te doen dan wat de sector op dat moment te bieden had.
Onze missie: al onze producten worden elke ochtend met top ingrediënten bereid, met liefde gekneed én ovenvers gebakken voor de beste smaak en kwaliteit.
Het productieproces verloopt dan ook wat anders dan bij een traditionele bakkerij. Ons brood wordt bijvoorbeeld gemaakt met zuurdesem en het deeg krijgt een lange rijstijd (12u tot 48u).
Het streven naar een topproduct hebben wij doorgetrokken in elk detail van onze zaak, van winkelinrichting tot verpakking, er is over alles nagedacht.
Zo hebben wij een unieke uitstraling kunnen creëren.
De winkel is van de hand van Going East architecten. Zij hebben dit eenmalig voor ons gedaan, er zullen dus geen 2 dezelfde bakkerswinkels van hen verschijnen.

In onze beginjaren lag de nadruk vooral op onze patisserie, omdat ik eigenlijk patissier ben van opleiding. Drie jaar geleden zijn we hiervoor door Gault&Millau bekroond tot 1 van de 25 beste patissiers van België.
Gaandeweg heb ik mij verdiept in het maken van goed brood. En zo ligt de nadruk momenteel vooral op onze (desem)broden.
Eén van de grootste voordelen van onze zaak is dat wij intussen een loyaal cliënteel opgebouwd hebben, dat weet dat wat ze bij ons koopt lekker is. Bijgevolg kan je zelf heel flexibel je assortiment kiezen.

Momenteel runnen we de zaak met ons tweetjes (ikzelf produceer en mijn vrouw, Angelique, staat in de winkel). Enkel op zaterdagochtend hebben we nog één student die meehelpt in de winkel.
We zijn geopend van dinsdag t.e.m. zaterdag, telkens van 7u tot 14u. Zondag en maandag zijn we gesloten. Dit zorgt voor een aangename verdeling tussen werk en privé.
Wij hebben er voor gekozen om onze bakkerij klein en gezellig te houden, maar er is zeker ook heel veel groeipotentieel.
Met 5 scholen in de omgeving, recht in het hartje van Antwerpen is dit een toplocatie.
Wij hanteerden in het verleden andere openingsuren en -dagen. We weten dus uit ervaring dat ook hier ons cliënteel heel loyaal is en dat cijfermatig beide verhalen mogelijk zijn.

Ons atelier is reeds uitgerust om een eventuele groei aan te kunnen. Alle grote belangrijke machines zijn nieuw en in perfecte staat.
Een bijkomend voordeel van onze goed uitgerust atelier én de manier waarop wij werken is dat het grootste deel van de productie overdag gebeurt zodat de tijdsdruk en bijhorende stress voor een groot deel wegvallen.

De reden dat wij graag willen stoppen is omdat we op korte tijd 2 kindjes hebben gekregen en de combinatie valt ons moeilijk, dit is dan ook de reden dat wij op zoek zijn naar iemand die onze mooie zaak met evenveel goesting verder kan runnen.
Wij zijn uiteraard bereid om onze opvolger(s) alles te leren en te begeleiden tijdens de opstart.